Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

 

Sedež podjetja:
ZAVOD ZA TURIZEM IDRIJA
Mestni trg 2, 5280 Idrija

Matična številka: 3805999000

ID za DDV: SI51208296

TRR: SI56 0110 0600 8338 240, odprt pri Banki Slovenije

Zavezanec za DDV: Da

BIC / SWIFT koda banke: BSLJSI2X

 

TIC Idrija - Turistično informacijski center (ponudnik oz. prodajalec):
Prelovčeva 5, 5280 Idrija
Tel: +386 (0)5 37 43 916
E-mail: tic@visit-idrija.si

Urnik TIC Idrija:

Odprto
ponedeljek – nedelja, prazniki od 9.00 do 17.00

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave, 

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

Dodatne informacije:

Politika zasebnosti

Poslovne informacije

 

Strinjanje s pogoji poslovanja

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja, zato vas prosimo, da si le-te preberete.

Sprememba pogojev poslovanja

Zavod za turizem Idrija si pridržuje pravico do spremembe navedenih splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini brez predhodnega obvestila. 

Sprememba ostalih informacij na spletni strani

Prav tako lahko ponudnik brez predhodnega obvestila spremeni katerekoli druge informacije na spletni strani.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zavoda za turizem Idrija so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007 in 86/2009), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Dodatna pojasnila, informacije in pomoč

Za več pojasnil v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine, za dodatne splošne informacije ali pomoč pri naročanju preko spleta, podrobnosti o dostavi ali informacije o vračilu blaga nas lahko v času uradnih kontaktirate pisno na elektronski naslov, po telefonu ali se s predhodno najavo v TIC Idrija. Kontaktne informacije so navedene v teh splošnih pogojih poslovanja.

 

Pogoji poslovanja in pravno obvestilo - Spletna trgovina:  http://www.idrijskacipka.si


1)    Splošni prodajni pogoji
2)    Registracija
3)    Naročanje in dobava
4)    Način plačila, dostava oz. osebni prevzem
5)    Stroški poštnine in plačila
6)    Vračilo blaga in kupnine
7)    Varstvo podatkov
8)    Odveza odgovornosti
9)    Pritožbe in spori

 

1) Splošni prodajni pogoji in pogoji uporabe
Spletna trgovina (http://www.idrijskacipka.si/darila-spominki-idrija-slovenija) je last javnega zavoda Zavoda za turizem Idrija. Upravlja jo Zavod za turizem Idrija, v okviru katere deluje TIC Idrija, v nadaljevanju ponudnik.
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007 in 86/2009) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. 

 

Prosimo vas, da pazljivo preberite prodajne pogoje (splošne pogoje) poslovanja spletne trgovine, saj vas le-ti zavezujejo z vstopom v našo spletno trgovino. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V kolikor se z objavljenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše elektronske trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. 

Zavod za turizem Idrija si pridržuje pravico do sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjenih spletnih straneh. Zavod za turizem Idrija se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije, predvsem z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Obligacijskim zakonikom, Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah. Vsa dispozitivna določila zakonodaje, veljavne na ozemlju Republike Slovenije, se izrecno in brez kakršnihkoli omejitev interpretira v korist Zavoda za turizem Idrija, razen v primerih, izrecno opredeljenih v teh splošnih pogojih poslovanja ali v drugih dokumentih, sestavljenih s strani Zavoda za turizem Idrija, ki pa morajo biti v skladu s temi splošnimi pogoji poslovanja samo v pisni obliki.

 

Zavod za turizem Idrija se s svojim kakovostnim poslovanjem kot ponudniki v spletnem trgovanju trudi, da so vse informacije, objavljene na straneh spletne trgovine točne in ažurne, kljub temu pa si Zavod za turizem Idrija pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala na straneh brez predhodne najave. Zavod za turizem Idrija se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

 

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. V primeru razlogov, tehnične ali druge narave, poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo sam dostop do trgovine včasih tudi ni mogoč. Zato si Zavod za turizem Idrija pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.
Zavod za turizem Idrija ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine. 

 

Ponudba in pogodba v spletni trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije.

 

Uporabnik spletne strani v zvezi z uporabo te strani nima nikakršnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva, razen stroškov običajne osnovne tarife, ki jo uporabnik običajno plačuje.

 

Zavod za turizem Idrija, ni pristojen in ne odgovarja za:

 • Zavod za turizem Idrija ne odgovarja za opise posameznih izdelkov, ker jih za namen spletne trgovine posredujejo proizvajalci, trgovci oz. poslovni partnerji Zavoda za turizem Idrija. 
 • Zavod za turizem Idrija ne more jamčiti za cene in količine blaga trgovin, ki prodajajo v spletni trgovini. 
 • Zavod za turizem Idrija sicer odgovarja za kakovostno dostavo blaga, vendar ne nosi odgovornosti zaradi nezmožne dostave (blaga ni na zalogi, drugi razlogi). 
 • Zaščitene znamke blaga niso v lasti Zavod za turizem Idrija in zato ne odgovarja za morebitne kršitve poslovnih partnerjev Zavoda za turizem Idrija (trgovcev) s področja pravic industrijske lastnine in avtorskih pravic.
 • Zavod za turizem Idrija in ostali prodajalci v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarjajo za izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev spletnega trgovanja.  
 • Zavod za turizem Idrija ne prevzema nobene odgovornosti za resničnost objavljenih podatkov, ki jih ponudniki v spletni trgovini posredujejo na Zavod za turizem Idrija za namen prodaje izdelkov v spletni trgovini. Za celotno vsebino izdelka ali storitve v spletni trgovini, vključno s posredovanimi fotografijami ter navedbo opisa in cene odgovarja izključno ponudnik izdelka, ki izdelek ali storitev odda za prodajo v spletni trgovini. 

 

E-poslovanje poteka v slovenskem jeziku. Vse cene blaga so navedene v EUR in imajo vključen DDV.

 

Fotografije
Fotografije, objavljene v spletni trgovini so avtorsko zaščitene, zato njihova uporaba brez soglasja lastnika  (lastnik fotografij je Zavod za turizem Idrija) ni dovoljena. 

 

2) Registracija
Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

 

3) Naročanje in dobava
Spletna trgovina sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna.                      
Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. 
Rok dobave je 5 delovnih dni od dneva naročila. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo obvestili o nameravanem roku dobave.

 

4) Način plačila, dostava oz. osebni prevzem

 • Plačilo po povzetju

V kolikor se odločite, da vam naročeno blago pošljemo na dom ali kateri koli drug naslov v Sloveniji, plačate z gotovino.
* Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za vplačilo obrazca UPN. Ta strošek ni vračunan v kupnino in nanj nimamo vpliva. To pomeni, da v primeru plačila po povzetju plačate kupnina+strošek odpreme blaga v vrednosti 3,50 EUR+provizija za vplačilo obrazca UPN po ceniku Pošte Slovenije.
Znesek provizije za vplačilo obrazca UPN si lahko ogledate na strani Pošte Slovenija na www.posta.si/seznam-dokumentov/799/informativni-ceniki

 • Plačilo po predračunu

Plačilo izvedete na osnovi prejetega predračuna, dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.

 • Plačilo s kreditno kartico (preko sistema UJP ePlačila)

Dostavo naročenega blaga na naslov kupca izvede dostavno podjetje Pošta Slovenije.

 • Plačilo z gotovino ali kreditno kartico v TIC Idrija


5) Stroški poštnine in plačila
Zavod za turizem Idrija kupcu zaračuna strošek priprave pošiljke, ki znaša 3,50 € z DDV. Pošta Slovenije pa kupcu zaračuna poštne stroške, po veljavnem ceniku Pošte Slovenije, ki jih kupec plača ob prevzemu pošiljke. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev in jih krije kupec.
Prav tako v cenah izdelkov in storitev niso upoštevani stroški poštnine, ki nastanejo v primeru dostave blaga na dom ali kateri koli drugi naslov v Sloveniji. Slednji so obračunani v skladu z veljavnim cenikom Pošte Slovenije. * 
* Opozorilo: Spletna trgovina ne odgovarja za morebitne spremembe cen, ki jih v skladu s svojim poslovanjem izvaja dostavno podjetje Pošta Slovenije.

 

6) Pravica do odstopa od pogodbe in vračilo blaga in kupnine

V skladu z določili 43. člena ZVPot (Ur. l. RS št.98/2004, 126/2007) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga prodajalca obvesti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za pravico do odstopa od nakupa prične teči z dnem prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca tic@visit-idrija.si ali na sedež zavoda Zavod za turizem Idrija, Mestni trg 2, 5280 Idrija. Vrnjenemu blagu je potrebno priložiti kopijo računa. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti izdelek vrne po pošti na ponudnikov naslov. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan, v originalni embalaži in v nezmanjšani količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala zaradi razlogov, za katere kupec ni kriv.

Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. V primeru uporabe, ki presega preizkus izdelka, ima ponudnik pravico od kupca zahtevati zmanjšanje vrednosti izdelka. Kupec blago vrne po pošti, pri čemer nosi stroške pošiljanja.

Vračilo vplačanega zneska bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe in ko ponudnik prejme vrnjen izdelek. V času od prejetega obvestila o odstopu, do vračila izdelka, si zato ponudnik pridržuje pravico do zadržanja plačila. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na enak način, kot je bilo izvedeno plačilo (na TRR kupčeve plačilne kartice).

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, kadar je izdelek prilagojen osebnim potrebam kupca oziroma je izdelan po njegovih natančnih navodilih.

Prav tako kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če sama narava izdelka ni primerna za vrnitev (izdelki z zelo kratkim rokom trajanja, hitro pokvarljiva živila, izdelek, ki mu je že pretekel rok uporabnosti) in v primeru dobave časopisov, revij, periodičnih publikacij, igre na srečo in drugih primerih, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov.

 

7) Varstvo podatkov
Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu, bomo uporabljali izključno za izvedbo nakupov. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam. 

Politika varstva osebnih podatkov Zavoda za turizem Idrija je objavljena na https://www.visit-idrija.si/sl/izjava-o-varstvu-osebnih-podatkov

 

8) Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. 

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.  Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

9)    Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožbe si bo ponudnik prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru je za to pristojno Okrajno sodišče v Idriji.

 

Informacije
Za vse nejasnosti prosimo pokličite na 05 37 43 916 ali pišite na: tic@visit-idrija.si

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih